Frågor och svar om sex

30 Oct 2004, 16:52 483
Tjej, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 18 år och jag behöver er hjälp och skulle vara tacksam om ni kunde hjälpa mig med min problem.
Jag har problem med att ha sex med min kille, jag har väldigt ont när han stoppar den. Vi har försökt att ha sex flera gånger och lyckats få in hans penis, men det gör väldigt ont när vi gör det. Jag har inte heller fått nån blod när vi hadde sex för första gången. Hans penis är inte för stor och jag vet ej om jag är för trång men varje gång vi försöker stoppa in den gör det mycket ont och jag trodde att efter första gången ska den gå in lättare, med det är samma sak varje gång. Vi har använt glidmedel men det är samma sak.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man vid upprepade tillfällen försökt ha samlag och provat att ta det en bit i taget, använt glidmedel osv, men ändå känt smärta varje gång så kan det vara idé att söka hjälp hos tex en barnmorska. Om man tror att det handlar mer om att man är väldigt nervös och spänd så kan man också gå till en kurator eller så kallad sexolog för att få hjälp.
Den här hjälpen kan du få på närmaste Ungdomsmottagning varför mitt råd är att du går dit och pratar med antingen barnmorskan eller kuratorn. Barnmorskan kan hjälpa till med undersökning och ge en stöd och råd. Så ring eller gå dit och få hjälp med det här. För det är inte meningen att man ska känna smärta på det sätt som du beskriver.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar