Frågor och svar om kärleksrelationer

13 Nov 2004, 11:59 206
Kille, 0 år
Question


jag är en kille på 15 år och jag har aldrig haft en tjej. Är det väldgt ovanligt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej,det är inte så ovanligt att man inte haft en kärleksrelation när man är 15. Det är ganska få som haft en mer allvarlig kärleksrelation vid den åldern. Har man varit ihop med någon så brukar inte relationen ha varit så djup eller allvarligt menad, utan mer för att man tycker det är spännande.
Självklart finns det dom som ganska tidigt hittar någon som känner djup kärlek för, men det är alltså inte det vanligaste. Så, om man inte är så inne på att vara ihop med någon, innan man hittat någon man älskar och som älskar en tillbaka så kan
det dröja en bra bit upp i åldern innan man blir tillsammans med någon. Det är ju inte bara att hitta någon på beställning utan man måste ha lite tur också. En del har inte den turen förrän en bra bit upp i 20 års åldern och det är som sagt inget konstigt med det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar