Frågor och svar om sperma

20 Nov 2004, 10:52 255
Tjej, 0 år
Question


Hej! Stämmer det att sperman rinner ut ur slidan efter samlag utan kondom? Ska man alltså som tjej gå på toa direkt efter samlaget för att det inte ska finnas risk för att sperman rinner ut i sängen?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det stämmer att sperman rinner ut ur slidan om killen fått utlösning inne i slidan och inte använt kondom. Det kan vara svårt att undvika att det rinner ut i sängen, för sperman kan börja rinna ut så fort killen drar ur penisen, varför det kan vara svårt att hinna resa sig och ta sig ut till toaletten utan att det börjar rinna. Men det funkar ibland.
Vill man vara säker på att inte få sperma i sängen så kan man tex ha en pappersrulle tillhands bredvid sängen och torka när man känner att det börjar rinna. För det är ju sällan skönt att stressa ur sängen och springa på toa av rädsla för att få sperma i sängen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar