Frågor och svar om kvinnans inre könsorgan

21 Nov 2004, 10:22 1134
Tjej, 0 år
Question


jag har en fråga som oroar mig ganska mycket. jag blöder efter varje gång som jag haft orgasm, jag för inte in något i slidan utan smeker på utsidan - varför blöder jag då? jag har även mellanblödningar ett par gånger i veckan. varför? Är det normalt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Blödningar kan uppstå av olika skäl. Det kan handla om att livmodertappen är irriterad pga infektion av bakterier eller virus. Cellförändringar kan också ge blödningar. Det finns också andra skäl.
Det går inte att säga vad dina blödningar beror på, men mitt råd är att du går till en gynekolog för att få hjälp med att utreda vad dina blödningar beror på. Återkommande blödningar skall man alltid söka läkare för.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar