Frågor och svar om olika former av sex

25 Nov 2004, 16:44 208
Tjej, 0 år
Question


Vissa undersökningar säger att 90 procent av alla tjejer gillar att ge oralsex till killar men hur kan det stämma? Jag har svårt att tänka mig att det är t.ex vanligt att en kvinna på 55 år gillar det, eller att en religös person skulle gilla det. Men jag hört (mest killar) som säger att det är oavsett vilken ålder man tillhör eller liknande vanligt att de gillar det. Själv så vet jag både många tjejer som inte tycker om det och tjejer som tycker om det.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag har inte tagit del av några undersökningar som sagt att 90% av tjejerna gillar att ge oralsex. Åtminstone inga seriösa undersökningar där man använt en undersökningsmetod som man kan lita på.
Jag kan inte med säkerhet säga om det finns någon seriös undersökning som stödjer det här eller inte, men min erfarenhet genom arbetet säger mig att den siffran verkar alldeles för hög. Det är som du säger inte ovanligt att tjejer/kvinnor inte gillar att ge oralsex, så kanske är det så att killar som gillar att få oralsex gärna förstorar upp det här med hur mycket tjejer gillar det. Men det handlar ju i sådant fall om deras egna önskningar och behov och säger inte något om vad tjejer egentligen gillar och inte.

Det är inget fel med att varken gilla eller ogilla att ge oralsex, utan var och en har sin uppfattning. Så det enda jag kan säga i frågan är att oavsett vad undersökningar säger eller inte, så är det fortfarande upp till var och en om man vill ge oralsex eller inte. Vill man det så gör man det, vill man inte så är man i sin fulla rätt att låta bli, för då kan man hitta andra sätt att tillfredsställa sin partner. Det viktiga är att man inte låter sig övertalas till något man själv inte vill göra, och definitivt inte för att man får höra att "alla andra gör det". För det spelar i princip ingen roll om man är ensam på hela jorden om att inte gilla oralsex. Gillar man det inte så ska man låta bli, så enkelt är det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar