Frågor och svar om kompisrelationer

25 Nov 2004, 16:53 111
Tjej, 0 år
Question


Jag och en kompis har vart kompisar sen vi gick i 7:an. men sen förra året när jag hade träffat en kille som jag verkligen älskar så ringer hon aldrig mer och pratar med mig utan det är jag som ska ringa till henne. jag tycker det är jobbigt att min kompis inte ringer mig utan det är JAG som ska ringa henne hela tiden känns det som......
Vad ska jag göra?
Kan det vara så att hon är avensjuk eller så???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Även om man varit vänner länge så kan det lätt trassla till sig och bli en del svårigheter när den ena får en partner. Visst kan det vara som du säger att hon känner sig avundsjuk, eller helt enkelt bara utanför, och att det är därför hon inte hör av sig. Men kanske är det också så att hon tror att du inte vill umgås så mycket mer, och att hon håller sig borta för att du ska kunna umgås med din kille utan att känna att hon är där och vill ha uppmärksamhet.

Ja, det finns faktiskt en massa andra anledningar också som kan förklara hennes beteende, varför du inte kan gissa dig till det här. Mitt råd är istället att du pratar med henne och helt enkelt frågar henne om hur hon själv tänker och känner inför det här med att du har en kille. Det är enda sättet att få veta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar