Frågor och svar om könsorganen

27 Nov 2004, 10:34 4096
Kille, 0 år
Question


hej jag tycker att min penis e liten finns det nått jag kan göra??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Hur tjock och lång penis man får är förutbestämt i ens gener, varför man inte kan påverka det utan att ta till väldigt drastiska metoder som operation, vilket självklart både är dyrt och medför risker.
Så, storleken på ens penis är något som dom flesta väljer att lära sig acceptera om man nu inte är nöjd vill säga.
I en kärleksrelation är det sällan av betydelse och det finns inget som säger att man inte kan tillfredsställa en tjej lika bra fast man har en mindre penis. Men många gånger framhålls ju en stor penis som något ideal, men det stämmer alltså sällan, utan när man blir tillsammans med någon man älskar och som älskar en tillbaka, så brukar det här med storleken på penisen vara av underordnad betydelse. För om du själv tänker efter och sätter dig in i situationen att du är tillsammans med någon tjej du älskar. Inte skulle du väl älska henne mindre för att hon tex hade små bröst? Nej, sannolikt inte, för då handlar det inte om kärlek, eller hur?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar