Frågor och svar om här kan man få hjälp!

27 Nov 2004, 11:47 161
Annat, 0 år
Question


jag undrar vart jag kan få prata med en psykolog om mina "privata" problem

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Psykologhjälp kan man få på ett antal olika ställen. Ibland finns det psykolog på Ungdomsmottagningen, men finns det inte det så finns det en kurator som man kan börja och samtala med för många gånger kan det vara tillräckligt, och i annat fall kan kuratorn hjälpa en vidare till en psykolog.
Psykologhjälp finns också att få inom psykiatrin. Både barnpsyk och vuxenpsyk har så kallade öppenvårdsmottagningar dit man kan ringa och få en tid. Ibland är det tyvärr ganska lång kö till en psykolog, men man brukar relativt snabbt få tid hos någon för ett första samtal där man kommer överens om ifall det är samtalsterapi eller annan behandling man behöver.
Ibland finns det även psykolog-, och kuratorhjälp att få inom den så kallade primärvården. Det betyder att man kan få hjälp av psykolog på tex sin vårdcentral. Sist så finns det också privpraktiserande psykologer, men det kan vara ett ganska dyrt alternativ.

Så, ring gärna till närmaste Ungdomsmottagning eller till psykiatrin (barn-, och ungdom om du är under 18 år) och hör vilka alternativ som finns där du bor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar