Frågor och svar om olika former av sex

27 Nov 2004, 11:57 686
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 16 år som undrar hur man egentligen gör då man suger av en kille. Ska man verkligen suga eller ska man bara föra penisen ut o in i munnen eller slicka den.. O om man ska suga, i så fall hur hårt? O om han kommer när man har den i munnen, ska man då svälja eller gå till toan o spotta ut?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget självklart svar på dina frågor utan det handlar om hur man själv vill göra och vad ens partner gillar. Vanligast är att man även suger och inte bara för penisen ut och in ur munnen. Men många kombinerar det med att slicka emellanåt. Hur hårt man suger är också upp till vad man själv vill och vad ens kille gillar. Det kan göra ont om man suger för hårt, men vissa är mer känsliga än andra och vissa gillar mjukare eller hårdare tag, varför det inte finns något svar.
När det gäller sperma i munnen så är det likadant. Det är långt ifrån alla tjejer som vill ha sperma i munnen, varför många drar ut penisen och runkar den sista stunden innan utlösningen kommer. Det här är alltså upp till var och en. Gillar man inte att ha en penis i munnen så låter man bli oralsex som den här formen av sex kallas. Gillar man oralsex men inte vill ha sperma i munnen då suger man inte fram till utlösningen utan tar ut penisen ur munnen innan kille får utlösning. Gillar man att ha sperma i munnen så väljer man själv om man sedan spottar ut eller sväljer. Det man skall tänka på är att det finns en smittorisk för vissa sexuellt överförbara sjukdomar när sperma kommer i kontakt med munnens slemhinnor. Så, även vid oralsex gäller det att man vet att ens partner inte bär på någon smitta, annars ska man använda kondom även vid oralsex.
Men som sagt, om man har oralsex och om man sväljer sperma eller inte är i första hand upp till en själv. Hur man har oralsex om man vill det är upp till vad ens partner gillar. Mer svar än så kan du inte få.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar