Frågor och svar om att kyssas

27 Nov 2004, 17:58 423
Tjej, 0 år
Question


Hej.. Jag har precis fått en pojkvän på 17 år.. Jag e 15.. Jag har kysst en kille 1 gång.. men de va när jag gick i 2:an.. Hur ska jag veta om jag är dålig på o kyssas? dessutom har jag en tandställning som går ut med gomen.. Kan man kyssas med den? vågar inte fråga någon? snälla hjälp mej.. jag vet inte va jag ska ta mej till?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När man är kär i någon så tycker man sällan att den personen är dålig på att kyssas, så min erfarenhet är att du inte behöver bekymra dig för det här. Man kan kyssas på olika sätt utan att det ena är rätt och det andra fel. När det sedan gäller tandställning så brukar det inte vara några problem att kyssas med den. Men var inte rädd för att berätta för din kille om hur du känner. Tänk själv om din kille gick och oroade sig för något. Sannolikt skulle du vilja veta vad det var, och sannolikt skulle du försäkra honom om att det inte var några problem eller hur. Så, att prata med varandra är ett sätt att faktiskt förstärka en relation, varför du inte ska vara rädd för att berätta att du är osäker. Alla människor är osäkra ibland och ett förhållande är som bäst när man vågar berätta om det och kan finna stöd i sin partner. Och som jag sade, så är det inte speciellt vanligt att man inte gillar att kyssa sin tjej eller kille, även om personen ifråga inte är världsbäst i att kyssas. Men träning ger färdighet som du vet, så gå på din känsla och sluta tänk för mycket utan lita på att din kille är kär i dig och tycker om dig även om du inte är superbra på allt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar