Frågor och svar om samlag

28 Nov 2004, 11:16 510
Annat, 0 år
Question


hej jag e 15 år när jag coh min pojkvän hadde sex så komm det blod från mynningen jag e orolig snälla svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om det var första gången du hade sex, eller om du bara haft sex någon gång tidigare så är det inget onormalt med att det kommer lite blod. När man är oskuld har tjejen en så kallad mödomshinna som är som hudveck som gör slidöppningen trängre. Vid samlag så töjs denna ut och då kan det komma lite blod och även göra ont. Detta kan även ske vid andra eller tredje tillfället man har sex då det inte är säkert att mödomshinnan töjts ut helt vid första samlaget.

Men även om man haft samlag tidigare så kan man ibland drabbas av att det kommer lite blod vid ett samlag. Man kan ha en infektion i kroppen som gör att slemhinnorna är lite torrare än vanligt, eller så kan det vara andra orsaker. Om problemet återkommer så bör man söka hjälp, för blödningar ska man inte ha utan att få hjälp med att ta reda på orsaken. Så, om det här är något som händer fler gånger så är mitt råd att du söker hjälp på närmaste Ungdomsmottagning eller på en vårdcentral.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar