Frågor och svar om få kontakt

28 Nov 2004, 17:42 79
Tjej, 0 år
Question


hej.
jag är en tjej på 18 år min bror har förlovat sig igår och det är så att på festen fanns det en kille som jag blev intresserad av men jag vet ingenting om honom utan bara dem han satt med. jag har försökt prata men det har inte fungerat..och jag har även försökt veta om han har en tjej eller inte. jag vill så gärna veta mer om honom..vi har till och med haft ögonkontakt i ca 5 sek..vi har försökt mer men detva folk omkring som satt och stirra och vi har även haft den leendet åt varandra..men hur ska jag veta vem han är och hur ska jag veta om han har en tjej elelr ite jag tycker verkligen om han??? hjälp så e det snäll..tack!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du får helt enkelt sätta igång lite detektivarbete. Om han var på din brors förlovningsfest så borde ju din bror eller hans tjej veta vem han är. Fråga dom till att börja med så kan dom förhoppningsvis ge dig den informationen du behöver för att kunna kontakta honom. I annat fall kan du ju försöka med hans kompisar eftersom du uppenbarligen visste mer om dom. Kanske kan du få tag på någon av dom på egen hand eller med hjälp av din bror eller hans tjej, så du kan ringa någon och fråga om hans telefonnummer.
Samtidigt kan du ju pass på och fråga om han är upptagen, eller så låter du bli det. Det är ju inget fel i att kontakta någon som är upptagen när man inte vet om det. Visar det sig att han har tjej så har du i alla fall fått prata med honom och vem vet, det kanske blir en möjlighet längre fram.

Ja, det är bara för dig att sätta igång. För det kan vara oerhört svårt att ta reda på vem någon är om man inte frågar någon som känner till henne/honom. Så, även om du förmodligen inte vill att någon ska få veta om ditt intresse så får du nog ta den smällen om du ska få tag på honom. Förhoppningsvis visar det sig vara värt det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar