Frågor och svar om stånd

28 Nov 2004, 17:52 793
Kille, 0 år
Question


Hej. Jag är en kille på 16 år som inte har haft sex nån gång.. Men när jag är med min flickvän och vi ska hångla och mysa så får jag erektion.. jag tycker det e pinsamt.. Är det nått fel på mig? Vad ska jag göra?

// Den blyge

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är helt normalt att bli upphetsad av att hångla och mysa med sin partner. Tjejer har det enligt vissa lite lättare i det fallet för det syns inte lika tydligt när dom blir upphetsade, emedan killar får erektion, vilket en del tycker är pinsamt. Men som jag sade, så är det helt naturligt. Om du ändå känner att det är pinsamt så kan du försöka tänka på att dom flesta tjejer tar det som en komplimang när deras partner får stånd tillsammans med dom. Det är ju ett bevis på att du tycker hon är attraktiv även sexuellt och det känns mer smickrande för en tjej än pinsamt enligt min erfarenhet.
Så, det är alltså inget fel på dig utan du reagerar helt normalt, och förmodligen blir din tjej både upphetsad och smickrad av att du får erektion när ni myser tillsammans. Men fråga henne om du känner att du vågar för när man pratar om sådana här saker så bygger man upp ett förtroende för varandra som gör att båda med tiden vågar prata om känsliga saker, och det är väl det dom flesta vill ha i en relation att man vågar vara öppen, eller vad tror du?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar