Frågor och svar om orgasm

29 Nov 2004, 10:51 223
Kille, 0 år
Question


JAg o min tjej har varit tillsammans i 8månader snart och vi har haft sex typ 8ggr... hon ahr bara fått orgasm 3ggr ! o sist vi hade det så tog det typ 10min innan ja fick utlösning hur kan det va så ?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag vet inte vad du har för förväntning eller föreställning om hur ofta eller snabbt man får utlösning/orgasm, men att det tar 10 innan man får utlösning är inget konstigt eller onormalt. Det är klart att om man är väldigt upphetsad så kan det gå snabbare, men dom flesta vill inte att det ska gå för snabbt, utan vill hinna njuta också.
Att din tjej fått orgasm 3 ggr av 8 är inte heller något onormalt eller konstigt.
När man påbörjar en ny sexuell relation så tar det tid innan man lärt sig varandras kroppar så man vet hur man kan göra det skönt för varandra. Men även om man varit tillsammans länge och kan varandras kroppar utan och innan så betyder inte det att man behöver få orgasm varje gång för det. Det är mycket som kan spela in när det gäller utlösning och orgasm överhuvudtaget. Alltifrån stress, humöret, till människor olika förmåga att få orgasm kan spela in. Så, det bästa man kan göra är att inte försöka fixera sig vid utlösningen eller orgasmen utan mer gå in för att göra det skönt för varandra och inte ha för bråttom. Om man gör det så brukar man med tiden få ett bra sexliv tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar