Frågor och svar om regler och moral

12 Dec 2004, 12:48 1628
Tjej, 0 år
Question


hej jag e jätte orolig när jag var 10 år så gic jag i på en porrsajt och min pappa upptäckte det det var jätte pinsamt och jag undrar om det e onormlt att göra det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte onormalt. Innan Internet fanns så brukade barn och unga titta i porrtidningar, men idag är det istället porrsajter på Internet som blivit det vanliga. Det är vanligt att barn och unga är nyfikna när det gäller sex och att smyga in och titta på en porrsajt fast man vet att man inte får det för föräldrarna kan kännas både spännande och kittlande. Så, det är alltså väldigt vanligt, och många tycker precis som du att det är jättepinsamt när föräldrarna kommer på en. Men dom flesta föräldrar vet att sådant här händer, och brukar inte tycka det är så stort, det brukar kännas värre för deras barn.
Så, bekymra dig inte för det här. Det är naturligt att vara nyfiken och som sagt, din pappa gjorde nog samma sak när han var liten, även om han inte hade Internet utan tittade i smyg på bilder i tidningar istället.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar