Frågor och svar om onani

18 Dec 2004, 13:53 357
Tjej, 0 år
Question


jag är en tjej på 21 år och jag har onanerat sen jag var 10 år gammal. Är det normalt att börja så tidigt? Undrar också om det finns nån bra länk på nätet med nånting stimulerande som man kan kolla på samtidigt som man smeker sej själv.. har sökt på google efter mild porr för kvinnor, men allt ja hittade var obehagligt hårdporr med tex unga killar med 50-åriga tanter o bilder på tjejer med äckliga stora bröst.. finns det verkligen ingenting lite mera oskyldigt för tjejer att onanera till? Jag antar att det här e något det finns mycket intresse för..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är tidigt att regelrätt onanera när man är 10, men det är inte ovanligt eller onormalt. Tjejer kommer generellt i puberteten tidigare än killar och puberteten brukar starta för tjejer mellan 9 och 12 års ålder. Är man tidig så följer naturligt att man även brukar börja onanera tidigt, så det är alltså inget konstigt med det. Sedan är det viktigt att påpeka att även yngre barn utövar en typ av onani. Det är sällan regelrätt onani på det sätt man tänker på när man tänker på att äldre onanerar, men att på olika sätt smeka sig själv och uppleva en lust har man kunnat påvisa till och med hos spädbarn.

När det sedan gäller din andra fråga så har jag tyvärr inga tips. Kanske kan någon av våra läsare som läser det här tipsa dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar