Frågor och svar om bråk

19 Dec 2004, 11:44 171
Tjej, 0 år
Question


jag är en tjej som kanske har ett problem.. jag gillar en kille i min klass.. å han gillar mej lixom lika mkt.. men problemet är att han har tjej.. å han vill vara tillsammans med mej oxåå.. han vill inte lämna henne.. för att han älskar henne såå mkt.. å han vill bara att jag ska bli glad.. för jag är lite sur att han är tsammans med henne.. men men.. hjälp mej!!!!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är väl ganska självklart att du blir både sur och ledsen när han är tillsammans med en annan tjej och samtidigt säger att han vill vara tillsammans med dig. Att han dessutom säger sig älska sin tjej och inte vill lämna henne gör ju inte saken bättre.
Så, man kan ju verkligen undra över hur han tror att du ska kunna vara glad över det här.
Han måste självklart göra sitt val och eftersom han verkar ha gjort det genom att säga att han inte vill lämna sin tjej så borde ju saken vara klar. Men uppenbarligen är den inte det, utan han verkar fortfarande vilja behålla sin relation till dig även om han har en tjej.
Så, det som återstår är att du själv måste bestämma dig för hur du vill ha det. Är du intresserad av att vara tjej nummer två så det känns okay att han har ett förhållande fast han är med dig? Om det är okay för dig så har du ju ingen anledning att vara sur. Men om du känner att det här är fel för dig (vilket det är för dom flesta) så kanske du gör bäst i att bryta definitivt med honom och inte låta honom hålla på med er båda. För om han inte ändrar sig kommer det ju inte bli något mer mellan er än ett förhållande i smyg. Så, om du inte är intresserad av det, gör du bäst i att säga till honom att du inte ställer upp på det här. Självklart är det jobbigt om du har känslor för honom, men samtidigt måste du tänka på vad som är bäst för dig själv i längden, och det är kanske inte att satsa på en kille som älskar en annan tjej även om han har känslor för dig också, eller?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar