Frågor och svar om kärleksrelationer

19 Dec 2004, 11:59 823
Tjej, 0 år
Question


jag ska förlova mig i januari. ska man registrera det nånstans eller är det bara ett löfte mellan mig och killen? Hur går det till? ringar har vi köpt men jag är lite osäker på hur det går till. är det bara att byta ringar o sen är allt klart? vet inte vem jag ska prata med detta om. tanken var att det skulle förbli hemligt

Svar
Bo Westholm
Psykolog

En förlovning är inget man registrerar. Förlovningen var tidigare alltid ett förstadie till äktenskap, och traditionen sa att man skulle gifta sig inom ett år efter att man förlovat sig. Idag är det inte riktigt så, utan det finns par som förblir förlovade hela livet utan en tanke på äktenskap, varför förlovningen mer blivit ett tecken på samhörighet utan dom formella bitarna som ett äktenskap medför rent lagligt.
Så, ni behöver alltså inte göra någonting mer än att byta ringar när ni själva vill. Ni kan hålla det hemligt eller annonsera i tidningen vilket en del gör. I övrigt innebär det inte något mer än det ni själva lägger i det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar