Frågor och svar om gravid

19 Dec 2004, 12:15 168
Annat, 0 år
Question


Jag och min pojkvän har vart tillsammans i 4 månader nu. Vi har sex minst två gånger i veckan och har aldrig haft skyddat sex. Vi har aldrig varken anvönt kondom och jag går inte på p-pille och har aldrig tagit dagen efter piller. Det blir bara liksom aldrig så. Men för varje gång är jag orolig att bli gradvid, men har nu hört att eftersom jag har sex så ofta så kan jag ej bli gradvid?! är det så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det stämmer inte. Det är lika stor chans att bli gravid vid varje samlag, oavsett om du har ett samlag om året eller två i veckan.
Ni utsätter er själva för en stor risk när ni har oskyddade samlag på det här sättet. Att bli gravid vid unga år och när man själv inte vill ha barn, är för dom flesta en oerhört jobbig upplevelse, speciellt för tjejen som är den som genomgår aborten om man nu kommer fram till att man inte ska behålla barnet. Så, utsätt dig inte för det här i onödan. Gå direkt till Ungdomsmottagningen eller närmaste barnmorskemottagning/mödravårdcentral och diskutera preventivmedel, eller prata med din pojkvän och se till att ni köper kondomer. Ni har haft tur hittintills, men lita inte på att den turen håller i sig för det kommer den sannolikt inte att göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar