Frågor och svar om obesvarad kärlek

20 Dec 2004, 16:32 246
Tjej, 0 år
Question


Vad ska jag göra när killen jag är dödligt kär i inte gillar mig???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan sällan ändra hur någon känner för en. Det är klart att man på olika sätt kan försöka få kontakt med personen så han/hon lär känna en och förhoppningsvis får känslor att vakna, men det är inte så ofta det fungerar. Så, om du inte är beredd att chansa och vänta under en längre tid och hoppas på att han får känslor för dig, så är det enda man kan göra att ta hand om sig själv.
Olika människor har olika sätt för att ta sig igenom en kärlekssorg. Vissa vill vara för sig själv mycket, emedan andra försöker umgås mer och få annat att tänka på. En kombination kan vara bra, för då ger man sig själv både tid att sörja, men också tid att faktiskt upptäcka att det finns andra saker man kan uppskatta även om man inte får den man är kär i.
Du får helt enkelt testa dig fram och se vad som funkar för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar