Frågor och svar om första gången

20 Dec 2004, 16:38 229
Tjej, 0 år
Question


hej. jag är oskuld men jag och min kille är på G att ha sex snart. jag är orolig för att det inte kommer gå , kanske att jag kommer spänna mig. jag vill verkligen , men kommer nog att bli nervös. vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom flesta är nervösa inför sitt första samlag så det är helt naturligt. Det viktiga är oftast att man känner sig trygg med killen/tjejen man har samlaget med, då brukar det inte kännas så nervöst när man väl kommer igång. För att bli trygg med varandra är det viktigt att prata, det kan nämligen underlätta för båda, för sannolikt är din kille lika nervös. Så, prata med din kille och berätta att du känner dig nervös för att det inte ska funka. Kanske kommer han att säga samma sak, för många killar är nervösa för att dom inte ska få tillräckligt stånd, eller att det ska gå för fort för dom osv. Men som sagt, om man pratar med varandra innan så blir det inte så dramatiskt om det väl skulle bli lite halvlyckat första gången.
Så, prata med honom, och försök sedan att ta det lugnt. Man behöver inte genomföra ett fullbordat samlag första gången, utan man kanske bara provar att föra in penisen en liten bit. Känns det bra så kanske man testar lite till osv. Men det där brukar ge sig självt, men som sagt, det underlättar om man känner trygghet i varandra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar