Frågor och svar om samlag

20 Dec 2004, 16:44 222
Annat, 0 år
Question


hej! jag har ett ganska stort problem, det är såhär att efter varje gång jag och min pojkvän har haft sex så får jag en brännande känsla i underlivet, oftast startar detta efter avslutat samlag men kan även bränna under tiden, och då måste jag avbryta samlaget. det har ingenting att göra med att jag inte är tillräckligt fuktig och kåt, för det bränns hur fuktigt det än vart. jag har varit på ungdoms mottagningen angående detta och gjorde en gyn-undersökning, men dom kunde inte svara på vad felet var och jag fick kortison utskrivet som jag skulle testa en vecka och det hjälpte i princip ingenting. detta har verkligen gått ut över vårat sexliv och det känns jätte tråkigt att inte kunna ha sex utan att jag ska få såhär ont. kan detta vara vestibulit? tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns olika orsaker till smärta vid samlag och Vestibulit är en av dessa.
Du ska självklart inte gå runt med dom här problemen utan att få hjälp, varför mitt råd är att du söker upp en gynekolog. Jag antar nämligen att du träffat en barnmorska vid Ungdomsmottagningen och vid den här typen av problem krävs mer medicinsk kunskap, vilket gör att du behöver träffa en läkare som är specialist på den här typen av problem, dvs en gynekolog. Du kan antingen söka privat (titta på gula sidorna under legitimerade specialistläkare) eller så vänder du dig till kvinnokliniken på ditt närmaste sjukhus. Börja där, för det krävs en medicinsk utredning vid den här typen av smärttillstånd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar