Frågor och svar om könsorganen

29 Dec 2004, 11:39 667
Kille, 0 år
Question


Hade tidigare ett förhållande som tog slut för typ 3 år sedan. Upptäckte då efter en tid att min sperma började lukta konstigt, ja nästa illa! Till en början riktigt stark lukt men avtog sedan något. Jag har fortfarande kvar detta problem. Vad kan detta bero på?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Illaluktande flytningar kan tyda på att man smittats av en könssjukdom, men att sperman luktar illa är inte lika tydligt. Det kan också vara så att din lukt inte alls har med ditt tidigare förhållande att göra. Sperma kan lukta på olika sätt vilket inte behöver betyda att något är fel.

Mitt råd är ändå att du söker läkare för dom här problemen. Gå till närmaste Ungdomsmottagning eller vårdcentral och gör en undersökning samt test för könssjukdomar för att utesluta detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar