Frågor och svar om onani

30 Dec 2004, 13:13 1104
Tjej, 0 år
Question


När jag onanerade så kom det blod, jag hade inte mens! vad va de?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns flera tänkbara orsaker till detta:
Ibland kan slemhinnorna i slidan vara sköra vilket göra att det kan komma lite blod vid tex onani. Det kan tex bero på att man har/haft en infektion i kroppen. Stress kan också påverka.
Har man onanerat intensivt under en period kan man också få lite som skavsår och då kan det också komma lite blod, men då brukar man känna sig öm.
Ibland får tjejen också små mellanblödningar mellan menstruationerna, vilket man kanske märker just när man onanerar, varför det också kan vara en anlednng.
Om det inte händer igen så behöver du inte oroa dig, men om det fortsätter så är mitt råd att du går till närmaste Ungdomsmottagning och blir undersökt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar