Frågor och svar om kompis

31 Dec 2004, 17:16 75
Kille, 0 år
Question


Jag e kär i en tjej som jag har känt sen jag var 6 år jag har tyckt om henne så många år men aldrig har jag fått berätta hur jag känner för henne vad ska jag göra??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ska du någonsin ge dig själv en chans att utveckla en kärleksrelation med henne så måste du ju på ett eller annat sätt berätta för henne vad du känner. Det är ju inte säkert att det blir som du vill för det, utan det kan ju också bli så att det kommer kännas väldigt jobbigt om hon inte är intresserad eftersom du då inte längre kan fortsätta att hoppas vilket du kan göra så länge som du inte sagt något. Så, det är självklart ett avgörande steg att ta, varför du själv måste fundera över ifall du är beredd att riskera drömmen om henne genom att testa hur det ligger till i verkligheten.
Beslutet måste du själv ta och om du gjorde rätt kommer du tvyärr aldrig inte att få veta förrän efteråt, vilket gör sådana här saker svåra. Bestämmer du dig väl så hittar du förmodligen ett sätt att prata med henne eller på andra sätt visa att du tycker om henne. Men det svåra är sannolikt för dig att ta beslutet att säga eller visa något. Men vågar man inget så vinner man sällan något heller. Samtidigt så måste man vara beredd att ta smällen om det inte skulle bli så som man vill, något annat går tyvärr inte att säga.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar