Frågor och svar om flytta hemifrån

8 Jan 2005, 15:32 191
Tjej, 0 år
Question


Jag undra om man kan få bidrag lr stöd av socialen om man är över 18 och vill flytta ut eftersom man inte kan /trivs hemma?

MVH

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I vissa fall kan man få hjälp med pengar eller med ett så kallat ungdomsboende om man tillsammans kommer fram till att behovet finns. Generellt så kan det vara svårt innan man gått ut gymnasiet att få stöd, då föräldrarna fortfarande har försörjningsansvaret då. Men om socialtjänsten tillsammans med en själv bedömmer att problemen hemma har en negativ inverkan på ens liv så finns det vissa möjligheter. Ta kontakt med din socialbyrå för att få träffa någon du kan diskutera igenom din situation och dina valmöjligheter med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar