Frågor och svar om misshandel

11 Jan 2005, 14:11 340
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har det mycket svårt just nu! Nästan alla här i stan vill slå mig och dom kallar mig en massa saker. Skolan är helt konstig. Det går inte alls bra för mig där. För på dagarna kan jag knappt gå ut sen kommer där någon som vill slå en. Jag skulle vilja flytta utanför stan. Orkar inte bo här. Om mitt liv ska vara så här så är den enda lösningen *SJÄLVMORD*. Skulle helst vilja skippa det. Men mår man som mig så vill man inte bo här så hära. Jag skulle vilja flytta nånstans utanför stan. Det kan va precis utanför men ändå. Bara ut här från stan! Hur ska jag göra? Finns de nån möjlighet att få en fosterfamilj. Liksom jag kan inte bo här med min mamma. För hon kan inte göra nåt speciellt åt saken. Jag vill helst ha en fosterfamilj. Hur ska jag göra för att kunna komma ut här ifrån stan? Snälla hjälp mig. tack på förhand /

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du verkar leva i en hotfull situation och även om det inte framgår vem eller vilka det är som hotar dig med våld så verkar situationen allvarlig. Uppenbarligen känner du inte heller något stöd från din mamma utan står ensam i att hantera det här. Det är självklart inte bra, utan du behöver hjälp från någon vuxen som dels kan ta tag i det här med att du hotas av våld, och som även kan titta över din boendesituation och se om det finns andra alternativ.
Dom som hjälper till med det här finns inom kommunens socialtjänst. Det är socialsekreterare där som har till uppgift att hjälpa till när barn och unga lever under orimliga förhållande både fysiskt och psykiskt. Du kan själv ringa till socialtjänsten genom att ringa kommunens växel och be dom koppla dig. Numret hittar du på dom gröna sidorna. Be då om att få komma till socialtjänsten och säg att du vill prata med en socialsekreterare som jobbar med barn och familjer.
Men om du tycker detta är krångligt eller svårt så kan du söka hjälp hos skolkuratorn eller hos kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning. Dom kan hjälpa dig att reda ut din situation och stötta dig. Dom har också ett nära samarbete med socialtjänsten varför dom kan hjälpa dig att få kontakt med dom så ni kan titta på om det finns någon möjlighet för dig att komma utanför stan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar