Frågor och svar om orgasm

11 Jan 2005, 14:16 97
Tjej, 0 år
Question


Jag har en fråga som jag har gått och funderat på. Kommer man fortare om man inte har haft sex på ett tag? Eller är det tvärtom? Jag brukar ha sex med en kille som jag inte är ihop med. Ibland går det för honom inom ett par minuter och ibland tar det längre tid. Är väldigt tacksam om jag skulle få svar på detta.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här är lite olika för olika personer. Vissa har lättare för att få orgasm om dom inte har sex för ofta, då dom tycker att upphetsningen blir större då om man får gå och bli riktigt sugen på sex. Men andra tycker det blir svårare, och känner att dom mer kommer in i det om dom har sex ofta än om dom väntar för länge. Eller så kan det kännas som för stor grej om man har sex för sällan vilket gör att man spänner sig och får lite svårare att få orgasm.

Men som sagt, det finns inget enkelt svar på detta utan det är alltså olika hur människor upplever det.
Sedan är det också så att man från gång till gång kan uppleva sex olika och ha olika lätt för att få orgasm vilket kan bero på helt andra saker än hur ofta man har sex. Stress, humöret osv kan påverka en vilket skapar skillnader, så allt handlar alltså inte hur ofta eller sällan man har sex.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar