Frågor och svar om bråk

21 Jan 2005, 10:00 192
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag och min pojkvän har varit ihop i över 1½ år nu. Vi har börjat småtjafsa för massa små grejjer som är helt onödigt igentligen. Och han blir väldigt lätt sur och irriterad för ingenting. Det är mycket träningar för honom och mycket skola och läxor för mig så vi hinner inte ses så mycket före kvällen. Ofta sover vi hos varandra. och eftersom jag lätt blir trött av allt skolarbete vill jag lägga mig i tid för att kunna få sova ut ordentligt och då blir min kille väldigt sur för han vill att vi ska ha sex. Det vill jag med, men jag orkar inte det på kvällarna eftersom jag oftast är trött. Han har flera gånger frågat om jag tröttnat, men det har jag inte, och han tror han gör nåt fel och när jag förklarar att jag vill sova ut så blir han sur. Och han kan vara sur flera dagar för att inte vi hade sex. Jag vet inte vad jag ska göra, jag är rädd att det kommer ta slut pga det.. Och det är det sista jag vill...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ni verkar båda ha mycket och göra, och när orken tryter så kommer oftast grälen. När det händer kan det vara läge att stanna upp, sätta sig ner och försöka gå igenom situationen tillsammans och se om man hittar lösningar. En sådan lösning skulle kunna vara att inte sover över hos varandra lika ofta. Det finns inget som säger att man ska sova hos varandra hela tiden, utan ibland kan det vara skönt att sova ensam om man känner att man verkligen behöver vilan för att orka med sitt arbete i skolan eller på fritiden. Detta kan förvissor betyda att ni inte ses lika ofta, men det kan vara bättre att ses mer sällan och då vara pigg och utvilad, än att av ren slentrian sova hos varandra för ofta och hamna i dom här grälen. Men hur ni ska lösa det är alltså upp till er att diskutera fram, så se det här som ett tips.
När ni pratar med varandra så kan du om du vill ta upp det här med att han blir sur för att ni inte har sex och tala om för honom hur du upplever det. Men som sagt, om ni löser problemet med att ni och främst du behöver sova ut på vardagarna så uppstår kanske inte ens problemet, för det är som sagt lätt hänt att gräl och annat småtjafs uppstår när båda är trötta, och många gånger handlar det då inte om sexet i sig, utan att man helt enkelt känner sig irriterad vilket går ut över den andre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar