Frågor och svar om kompis

28 Jan 2005, 13:52 226
Tjej, 0 år
Question


Hej! jag är en tjej på 14 år och är väldigt kär i en kille i min klass. Jag tror han är kär i mig också men är så osäker. Men han är så gullig brukar säga att jag är duktig och så har han hållt om mig. Har mött hans blick också och han brukar oftast prata med mig och vara glad då så tror ni han gillar mig? jag vågar inte fråga

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter åtminstone som ni har en bra kontakt och att han tycker om dig som person och det är ju en bra början. Om han sedan är kär i dig är omöjligt att säga. Men eftersom han verkar intresserad av att umgås med dig och blir glad när han pratar med dig så finns det stora chanser att han känner något mer för dig. Men som sagt, hur det ligger till vet man inte förrän man pratar om det, eller hamnar i situationer där det blir mer tydligt. Ëftersom ni verkar ha sådan god kontakt så kanske det inte är så stort att fråga, även om det självklart alltid är nervöst, eller så frågar du honom om ni inte kan hitta något tillsammans efter skolan. Vill han det så kan du nog vara mer säker på din sak, samtidigt som ni då får en chans att vara tillsammans bara ni två och då är det oftast lättare att prata om sådana här saker än att ta det i skolan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar