Frågor och svar om lärare

29 Jan 2005, 09:10 382
Tjej, 0 år
Question


HEJSAN
Jag är 17 år
Nu måste jag fråga en sak.Ibland så kollar min gymnasik läläre på mig och ibland ler han.Och han är val något med 49 eller något med 50.Så jag undrar bestyder det något eller inte.Och han pratar med mig ochså.För ibland känns det konstig när han kollar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag kan tyvärr inte ge dig svar på vad hans beteende betyder. Det kan vara så enkelt som att han har ett normalt intresse för dig som elev och vill uppmuntra dig, samtidigt som han tittar på vad du presterar. Så, att titta på dom elever man undervisar och att le och prata med dom är ju vanligtvis ett helt normalt beteende och behöver alltså inte betyda någonting. Men sedan beror det självklart på hur man tittar och ler. Så om du upplever att han på olika sätt börjar flörta med dig eller på annat sätt gör närmanden som inte alls har med relationen lärare-elev att göra, råder jag dig att gå och prata med tex skolkuratorn eller rektorn direkt. För den typen av agerande är totalförbjudet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar