Frågor och svar om menstruation

29 Jan 2005, 09:39 252
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Vi får nästan aldrig in tampongen, även fast vi följer anvisningarna, vi vill inte ha binda för det känns äckligt.. vad ska vi göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara svårt att använda tampong i början och speciellt om man inte haft samlag för då kan man vara trång i slidan på ett sätt som försvårar det hela. Så, ibland kan man få vänta med att använda tampong tills man blir äldre och har haft samlag tex. Men ibland så funkar det ändå om man provar med små tamponger eller provar en sort som har en så kallad införingshylsa som jag tror att Tampax har. Ni kan också gå till barnmorskan på närmaste Ungdomsmottagning och prata med henne och få råd och hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar