Frågor och svar om lärare

31 Jan 2005, 17:02 381
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag arbetar som lärare åt en kille med aspergers syndrom och skulle vilja komma i kontakt med andra lärare på gymnasienivå som har liknande jobb för utbyte av idéer.
Finns det någon sida eller portal där man kan komma i kontakt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag känner inte till någon sida där lärare på gymnasienivå utbyter tankar och erfarenheter även om det säkert skulle finnas behov av det. Det du kan göra är att ta kontakt med Riksföreningen Autism distriktskontor där du bor och höra med dom om dom känner till något nätverk för lärare, eller om dom skulle vara intresserade av att bidra till att starta ett. Du hittar deras telefonnummer och en hel del annan matnyttig information på www.autism.se
Gå tex in på länken projekt och ta del av alla dom projekt som föreningen jobbar med. Möjligheterna kan ju finnas att etablera ett projekt inom det här området som du efterlyser.

Det du också kan göra är att ta kontakt med vuxenhabiliteringen. Många gånger finns det ett specialistteam som jobbar med vuxna personer med autism eller autismliknande tillstånd där Aspergers ingår. Dom kan förhoppningsvis tipsa dig om personer du kan ta kontakt med. Många gånger jobbar dessa team över flera kommuner, varför dom kanske kan bistå dig med att starta ett nätverk av lärare från flera kommuner som kanske kan träffas och diskutera eller få handledning tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar