Frågor och svar om underlivet

31 Jan 2005, 17:14 573
Tjej, 0 år
Question


Tack för en bra sida :) har hjälpt mig mycket men alla säger att mödomshinnan är problemet när dom ska ha sex men för mig är det lixsom när man ska trycka in fingert. det känns som att huden runt hålet är för trångt, vet inte hur jag ska förklara? jag får inte in mer än två fingrar, möjligtvis tre med då gör det ont, är jag för trång?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, du är sannolikt inte för trång. Det är normalt att det är lite trångt innan man haft sex och många får inte ens två fingrar. Så, du behöver sannolikt inte oroa dig för att du skulle vara för trång. Både huden och de hudveck som utgör mödomshinnan töjs ut när man har samlag så det är alltså helt normalt att det känns när du för in tre fingrar. Det betyder inte att du är för trång.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar