Frågor och svar om kondom

13 Feb 2005, 13:23 353
Kille, 0 år
Question


Hejj jag och min tjej hade sex o när ja tog ut kuken o känge på toppen så va de slemmigt men kondomen gick inte sönder!! ja fyllde kondomen me vatten de läckte inte! e hon me barn elle inte? svara sanbbt snälla

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Eftersom du kontrollerat att kondomen inte läckte så bör det inte finnas någon risk för din tjej att bli gravid.
En förklaring till det du kände på kondomen kan vara att en hel del kondomer är preparerade med glidmedel för att göra samlaget lättare, och när det blir varmt av friktionen, vilket det blir när du för penisen ut och in, så kan glidmedlet kännas lite slemmigt. Men troligast är att det var slidsekret som fastnat på toppen av kondomen. Tjejen utsöndrar sekret (som ett segt slem) i slidan när hon blir upphetsad, det är naturens glidmedel skulle man kunna uttrycka det, och det sekretet gör att killen kan föra in sin penis utan att det gör ont för tjejen, och utan att slemhinnorna i slidan skadas. Detta sekret fastnar med stor sannolikhet på kondomen varför den kan kännas slemmig efter att ni haft samlag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar