Frågor och svar om p-piller

18 Feb 2005, 09:11 222
Kille, 0 år
Question


för ett par månader sen hade jag och min flickvän okyddat sex, som vi avbröt precis innan jag fick orgasm. hon äter inte p-piller så vi gick till UM dagen efter så hon fick ta ett akut p-piller. nu undrar jag om hon kan vara gravid ändå? hennes mage börjar bli större, men hon har haft sin mens som vanligt och uppvisar inga symptom på att vara gravid. det enda som hänt är att hennes mens kommer me kortare mellanrum, förr 26 dagar, nu 23 dagar. hon ska va gravid i 30:e veckan nu ifall hon skulle va gravid.. kanske ska tillägga att hon är bara 16 år..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter väldigt osannolikt att din flickvän skulle vara gravid, varför du inte behöver oroa dig för den saken. Om hennes mage svullnar så finns det sannolikt andra förklaringar vilket hon kan gå till antingen barnmorska eller läkare för att undersöka.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar