Frågor och svar om samhällsattityder

18 Feb 2005, 10:28 281
Annat, 0 år
Question


ursekta mej men jag arbetar med homosexualitet och behöver lite svar snälla. det är så att jag vill veta hur man ser på homosexuella i samhället.
ja behöver detta svar till mina betyg

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom som vet mycket om det här med synen på homosexuella i samhället är RFSL (riksförbundet för sexuellt likaberättigande). Gå in på www.rfsl.se och klicka på länken "Fakta". Där kan du läsa en hel del som kanske kan vara till hjälp för dig. Sedan kan du också gå in på "Kontakta oss" och hitta telefonnummer till RFSL centralt och till deras avdelningar. Om dom har någon avdelning i närheten av där du bor, kan du kanske få komma dit och intervjua någon så du kan ställa dina frågor direkt. För frågan om hur man ser på homosexuella i samhället är väldigt bred, och kan besvaras på flera sätt beroende på vilket perspektiv man väljer. Även om vi kan sägas ha ett samhälle så består det samhället av stor mängd individider och grupper som kan ha väldigt olika sätt att se på homosexualitet. Men detta kan du alltså diskutera vidare med representanter från RFSL, för det är något som sannolikt kräver en diskussion och att man har tillfälle att prata direkt då det som sagt inte finns ett exakt svar på frågan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar