Frågor och svar om samliv

18 Feb 2005, 10:43 260
Tjej, 0 år
Question


Jag har ett förhållande med en kille som jag tycker mycket om. Jag har sugit av honom och han vill gärna slicka mig, men jag tycker att det känns konstigt. Mest orolig är jag för att han ska tycka att jag är äcklig på något sätt.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här är en rädsla som en del tjejer känner, oftast helt i onödan. Det som brukar funka bäst är om man kan prata om det. Din kille har ju tydligen sagt att han vill slicka dig, och om du inte har några andra invändningar mot det hela än att du är rädd för att han ska tycka det är äckligt och ångra sig, så kanske du behöver jobba på att lita på att han själv kan ta ansvar för vad han vill och inte, istället för att du tar på dig det ansvaret. Om du pratar med honom om det och säger att du är rädd för att han ska tycka det är äckligt så kommer du förhoppningsvis att få svar som lugnar dig. Så, berätta för honom vad du tänker, för om du istället undviker det hela och försöker avstyra det utan att tala om för honom varför är det lätt hänt att han fantiserar ihop sina egna förklaringar till det hela och sådana missförstånd kan lätt leda till problem. Så, var öppen med vad du tänker och berätta för honom så han får en chans att berätta för dig hur han ser på det. Troligtvis löser ni problemet på det sättet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar