Frågor och svar om första gången

18 Feb 2005, 11:48 269
Tjej, 0 år
Question


hur vet man att man har blivit av med oskluden?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att bli av med oskulden innebär att man haft samlag där penisen förts in i slidan och penetrerat mödomshinnan. Förutom i extrema fall som tex kan bero på för hög alkoholförtäring eller annan droganvändning så vet man rimligtvis om man haft samlag.
Men om du är tjej och din fråga mer handlade om hur man vet att ens mödomshinna blivit uttänjd så vet man inte det säkert förrän man har sitt första samlag. Den kan tänjas ut av tamponganvändning odyl, och om du provar att sticka in ett finger i slidan så kan du känna om det känns trångt. Om mödomshinnan blivit uttänjd så bör man kunna sticka in två fingrar utan problem och i vissa fall även tre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar