Frågor och svar om underlivet

19 Feb 2005, 12:19 616
Tjej, 0 år
Question


alltså jag har en ganska dum fråga.Jag undrar om slidan töjs ut på någåt vis när man har fått mens?Jag har själv inte fått mens men har stoppat fingrar in i slidan och jag är lite orolig för att jag får inte ens in två fingrar.snälla svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inga dumma frågor, utan undrar man något gör man istället klokt i att fråga.
Nej, mensen i sig gör inte att slidan töjs ut, men däremot så börjar en del efter ett tag att använda tampong och i samband med det kan slidan bli mindre trång genom att mödomshinnan töjs ut. Slidan är oerhört töjbar vilket man inser om man tänker på att barn pressas ut genom slidan, men när man är oskuld och mödomshinnan är intakt så är det mödomshinnans hudflikar som gör att det är trångt. Genom att använda tampong eller genom att onanera med fingrar i slidan så kan mödomshinnan töjas ut och då blir slidan inte lika trång. Men mensen i sig medför inget när det gäller det här.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar