Frågor och svar om samlag

25 Feb 2005, 13:50 599
Tjej, 0 år
Question


Hej de e så att ja har typ precis blivit av med min oskuld.
men de e så att de har gått ett par dagar och ja har ont vi hade oskyddat sex men ja har tagit tabletter. men liksom de e rött högst upp.. också e de som ett sår vid blyg läppen . de gör ont men de e väl ingen fara va ja behöver väll inte gå typ till doktorn eller något? =S

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan bli lite öm efter första samlaget utan att det behöver vara någon fara, men det kan också vara så att du smittats av en könssjukdom som kan ge dom symptomen du beskriver. När man inte använder kondom finns risken att man blir smittad om ens partner bär på en smitta, vilket man kan göra utan att märka något. Så, mitt råd är att du går till närmaste Ungdomsmottagning och testar dig samt pratar med barnmorskan om preventivmedel för akut p-piller är inget som skall användas regelbundet utan något som ska användas i akutlägen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar