Frågor och svar om stånd

27 Feb 2005, 09:41 765
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har ett problem. När jag bara kramas eller kysser en tjej får jag stånd. det e helt pinsamt. finns det nåt man kan göra för att förhindra detta?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är i princip omöjligt att förhindra ett stånd när det väl kommer, så enda sättet är att låta bli att vara nära på det här sättet, men det är ju inget roligt alternativ. Speciellt i tonåren upplever en del killar det här som problem, för det oftast då man har som lättast för att få stånd i sådana här situationer. Det brukar lugna ner sig med åldern. Men det är väl föga tröst nu, så istället tycker jag att du ska försöka strunta i det. Dom flesta tjejer upplever det inte som pinsamt, utan kan både tycka det känns spännande och smickrande att killen verkar tycka dom är sexuellt attraktiva även om det inte är aktuellt att ha sex. Så, mitt råd är att du fortsätter som vanligt men försöker strunta i det här med att skämmas för ditt stånd. Det är ju helt normalt och inget konstigt, och som sagt, tjejer i allmänhet brukar inte tycka det är pinsamt, varför du inte heller behöver göra det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar