Frågor och svar om kompis

5 Mar 2005, 10:10 186
Tjej, 0 år
Question


Hej..
Jag vet inte om jag är kär i min killkompis eller inte. Men varje gång han snackar med mig så får jag fjärilar i magen och varje gång han går förbi så dunkar det i hjärtat. Jag vet inte vad jag ska göra och jag vet inte om han gillar mig :( ? Snälla hjälp mig o berätta vad jag ska göra !!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Så här utifrån kan det låta som om du är kär. Vad du ska göra åt det är dock en annan femma. Att bli kär i en kompis är ju inte alltid helt okomplicerad för om det går fel så kan vänskapen bli lite ansträngd och i värsta fall förlorar man kompisen. Men även om känslorna visar sig vara besvarade och man blir tillsammans så kan det ändå innebära att man förlorar sin kompis om och när förhållandet tar slut. För i det läget så kan det vara svårt att gå tillbaka till att bara vara kompisar. Men hur det hela faller ut hänger mycket på en själv och hur man hanterar relationen, men ett råd är att tänka över det hela innan man satsar på att det ska bli något mer än vänskap.

Så, fundera över ifall du vill satsa på att det ska bli mer än vänskap mellan er och om du är beredd för att att eventuellt förlora honom som kompis, för risken finns alltid även om det absolut inte behöver bli så.

Om du bestämmer dig för att satsa på kärleken så behöver det inte vara någon skillnad mot hur du skulle gjort om det rört vem som helst. Den enda skillnaden är att du sannolikt får fler tillfällen att visa hur du känner och se ifall han svarar på det eller inte.
Det kan ju förvisso bli lite konstigt ifall man börjar flörta med sin bästa kompis och det kan ta ett tag innan han fattar att det betyder något mer än att man skämtar. Så, ibland kan det faktiskt vara bra att snacka om det istället för att försöka visa det. När man är ensamma kan man berätta att man tror man börjar bli kär och höra hur tänker om det och ifall det är någon idé att ta upp den tråden eller om han tycker det är bättre att man fortsätter som vänner (ifall man själv nu klarar det)

Hur man väljer att hantera det beror mycket på vilken relation man har och vilket som känns naturligast och det kan jag tyvärr inte avgöra åt dig utan det måste du bestämma själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar