Frågor och svar om gravid

5 Mar 2005, 10:46 525
Tjej, 0 år
Question


Heelloo..!!!!
kan man bli gravid om min kille har sprutat in första gången lr andra gången föratt jag känner ingenting att vara gravid man brukar oftas känna??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om din kille har fått utlösning i dig och ni inte använder något skydd så kan du vara gravid. Det räcker med en gång för att man ska kunna bli gravid.
Man kan bli gravid om man har oskyddat samlag även om killen inte får utlösning, då lite sperma kan "läcka ut" under samlaget då killen är upphetsad. Det kan också gå en bit in i graviditeten innan man känner att man är gravid, så att du inte känner något är ingen garanti för att du inte är gravid.

Mitt råd är att du går till närmaste Ungdomsmottagning och gör ett graviditetstest och att du även passar på att diskutera preventivmedel med barnmorskan där. Att använda kondom kan din kille göra för då skyddar ni er både mot graviditet och mot könssjukdomar. Så, vänta inte utan gå iväg till UM eller till barnmorskemottagningen på din vårdcentral så du får hjälp med att se om du är gravid eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar