Frågor och svar om få kontakt

5 Mar 2005, 10:53 168
Kille, 0 år
Question


Hej!! Det är så att det är en tjej som verkade vara intresserad av mig. Hon brukade säga hej till mig och vinka till mig. När hon gjorde detta, ignorerade jag henne nästan. ja vet att det var väldigt dummt gjort. Jag var antagligen så osäker på vad jag skulle göra efterssom jag var kär i en annan tjej då. Men nu är jag kär i henne. Numera brukar hon mest bli generad och gömma sig när hon ser mig. Nu vill jag verkligen bli tillsammans med henne men jag vet inte vad jag ska göra eller säga.

Snälla ge mig några tips på vad jag ska göra och säga till henne!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om hon kände sig avvisad av dig så är det ju inte så konstigt att hon känner sig generad inför dig, även om hon inte har något att bli generad för då det är starkt att våga visa vad man känner även om inte känslorna är besvarade.
Du skulle på samma sätt kunna försöka visa att du är intresserad men om hon försvinner när du är i närheten så får du kanske inte så många chanser. Kanske skulle du ta mod till dig och mer aktivt söka upp henne och berätta för henne att du är ledsen för att du betedde dig som du gjorde men att det berodde på osäkerhet från din sida. Det skulle säkert vara skönt för henne att höra så hon slipper känna som hon förmodligen gör. Om du vågar göra det så kan du också fråga henne ifall hon kan tänka sig att ge dig en ny chans så ni skulle kunna lära känna varandra. Om hon vill det så kan ni ta det därifrån och börja med att göra saker tillsammans om ni tex träffas efter skolan så får ni se hur det hela utvecklar sig.
Det här skulle vara det absolut modigaste av dig att göra och samtidigt ger du både dig själv och henne en chans att börja om ifall ni reder ut det gamla emellan er som kan kännas besvärande för båda.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar