Frågor och svar om första gången

12 Mar 2005, 10:27 341
Tjej, 0 år
Question


Varför är det nästan alltid skönt för killen första gången han har sex?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Killen har det i regel lite lättare än tjejen i och med att han inte har någon mödomshinna som gör att det kan göra ont vid första samlaget. Det kan också vara skillnad rent mentalt på att föra in sitt könsorgan i någon annan människa än att som tjejen få någon annans könsorgan inne i sin egen kropp. Det kan ocskå göra att tjejen är mer nervös och orolig, och när man är nervös osv är det sällan lika skönt som när man kan vara mer avslappnad.

Sedan är det också så att killen stimuleras naturligt vid ett samlag. Om du tänker på hur en kille runkar så gör han det genom att föra handen fram och tillbaka över ollonet. Vid ett samlag så sker samma sak nämligen att ollonet stimuleras genom att det förs fram och tillbaka i slidan. Tjejer som onanerar stimuleras ofta klitoris för att kunna få orgasm. Klitoris sitter längst fram i slidan och stimuleras inte vid ett samlag mer än i vissa ställningar. Så även här är det skillnad till killarnas fördel får man säga.
Sedan är det inget som säger att det alltid är skillnad i killen och tjejens upplevelse av samlaget men i regel så krävs det mer övning för att tjejen ska tycka det är lika skönt som killen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar