Frågor och svar om bråk

13 Mar 2005, 10:39 430
Tjej, 0 år
Question


Hejsan!Jag trivs inte hemma för jag får alltid skiten för allt och dom behandlar mig som skit :( Vill inte bo kvar här hos dom jag trivs inte:( Va ska jag göra?:(

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om man har det jobbigt hemma är det viktigt att man får hjälp. Hur den hjälpen ser ut kan variera då det beror mycket på hur situationen ser ut. Så, jag kan tyvärr inte ge dig svar på hur just din situation skulle kunna lösas utan det är något man måste diskutera och hitta lösningar på efter att man fått veta hur läget är och vad det är som är problemet.
Mitt råd är därför att du går till skolkuratorn eller till kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning och berättar om hur du har det. Tillsammans kan ni fundera över lösningar och kuratorn kan även koppla in andra personer som kan hjälpa till med annat boende om det skulle vara enda sättet att komma tillrätta med det hela. Så, börja i den änden att du söker hjälp hos en kurator så kan ni tillsammans prata om vad som är den bästa lösningen för just din situation.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar