Frågor och svar om kompis

13 Mar 2005, 10:47 109
Annat, 0 år
Question


Hej! jag har varit kär i en kille väldigt länge.. och är det forfarande.. han har flickvän.. han tränar väldigt mycket.. han bor på i en annan stad men han pendlar hit för han går på skola här.. vi träffades innan och pratade och lärde känna varandra.. men känner inte honom tillräckligt väl.. vill träffa honom..jag fixade så ahn fick en ros på alla hjärtans dag då fick ja ett mess där ahn tackade för rosen.. yckte det var gulligt.. han skrev att jag säkert kommer hitta nån snart.. tycker du jag ska strunta i honom helt och hållet och gå vidare.. han vill gärna vara kompis mnen de verkar inte som han vill träffas... vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som om den här killen tycker det är fint av dig att du visar att du är intresserad men att han är nöjd med sin situation som den är. Hade han varit intresserad av mer än vänskap hade han sannolikt visat det istället för att markera att du säkert kommer hitta någon för dig.
Han verkar alltså nöjd med sin flickvän och är i dagsläget inte intresserad av något annat, vilket man får acceptera även om det kan kännas jobbigt. Om du vill och tror att du kan vara kompis med honom kan du ju gå vidare med att utveckla den relationen, men när det gäller kärlek får du sannolikt lägga dina förhoppningar om honom på hyllan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar