Frågor och svar om allmänt

13 Mar 2005, 11:02 277
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 16 år.
Idag så hade vi ett rutinbesök hos skolsyster på vår skola där man ska skriva lite papper och mäta sig o sånt. Jag erkände för henne att jag PROVAT narkotika, jag är rädd att hon ska bryta sin tystnadsplikt. Vill verkligen inte att mina föräldrar ska få reda på det. Det kan ju förstöra hela mitt liv. Jag har bara provat 2 gånger och det var i början av sommaren 04. Har inte hänt fler gånger och vill inte prova igen heller.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du är orolig för att hon ska bryta sin tystnadsplikt är mitt råd att du går till henne och pratar med henne. Berätta att du oroar dig för det här och hör med henne hur hon tänker och hur hon hanterat det. Det är bättre än att du går runt och oroar dig. Du kan också berätta för henne om hur du ser på narkotika och att det inte är något som intresserar dig längre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar