Frågor och svar om underlivet

18 Mar 2005, 09:54 930
Tjej, 0 år
Question


Hej. jag är en tjej på 12 vårar. å ja undra. ibland så blir jag blöt på min slida och den typ sväller upp lite grand,, är detta normalt??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du säger inget ifall du är sexuellt upphetsad i samband med det här att du blir blöt och sväller upp. Men om det är så att du känner dig lite upphetsad så är det helt normalt att bli blöt i slidan och att underlivet känns lite svullet.
Om du inte är upphetsad men blir blöt ändå så kan det handla om flytningar. Att ha flytningar från slidan är också normalt när man kommer i puberteten.
Så, sannolikt är det här inget konstigt utan något helt normalt oavsett vilken av orsakerna det handlar om. Men om det inte är något som stämmer in på dig så kan du gå till närmaste Ungdomsmottagning och undersöka dig om du är orolig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar